www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları
ucuz hosting domain kontrol panelleri yardımlaşma forumları
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Abdulkadir Gürsever'e Açık Mektup l M.F.E.

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
M.F.E.



Kayıt: 25 Hzr 2008
Mesajlar: 80
Konum: Administrator

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:00 pm    Mesaj konusu: Abdulkadir Gürsever'e Açık Mektup l M.F.E. Alıntıyla Cevap Gönder

ABDULKADİR GÜRSEVER'E AÇIK MEKTUP
Muhammed Fatih Ergün

(21 Nisan 2001, Side)

Abdulkadir Gürsever’in hakkımdaki itham ve iftiralarından teberri ve kendisine öğüt. Belçika’da ikamet eder. Selefi gurubun mensuplarındandır.


Bismillah...

Sayın Abdulkadir Gürsever,

Yanınızda açık ve kesin bir delil olmadan, silik kişilikleri ile şöhret bulmuş yalancı ve müfte-rilerin söz ve şahitliklerine itibâr ederek gıyâbımda suçlamalarda bulunduğunuz, itham ve iftirâ ettiğiniz mevsuk yollarla bana ulaşmış bulunmaktadır.

Bu arada sizinle gereği gibi birbirimizi tanıdığımız söylenemez. Böyle bir “tanıma” şöyle dursun bu dünya hayatında sizinle “tanıştığımızı” dahi hatırlamıyorum, muhtemelen böyle bir tanışıklık bile olmamıştır, değil tanımak...

Öncelikle hatırlatmak istediğim, Allah’a ve Ahiret Gününe gerçekten ve yakînen inanıyorsanız Allah’a itaat edip O’ndan korkmanız, yalan, gıybet, itham, iftira ve tahkiksiz konuşma gibi kul hakkını da gerektiren konularda Allah’tan sakınıp, O'na karşı sorumluluk bilincinde olmanızdır.

Size gelen fâsık rivayetlerin içerdiği ve sizlerin de “sünnet ve hadis inkarcılığı” gibi çirkin yaftalarla açıkça sloganlaştırdığınız söz ve eylemlerin sahibi olmadığımı belirtmek isterim.

Sünnet, Hadis, Usul, Siyâset, Tavır ve Ahlak ile ilgili konularda sizlerin yaygın görüş, kanaat ve uygulamalarına aykırı kimi teorik düşüncelerim ve pratik amellerim olsa bile –ki her konuda sizinle ve gurubunuzla aynı kanaati paylaşmak, mutâbık kalmak zorunda da değilim- Rasulullah’ın getirdiği dini, O’nun bu dini pratiğe aktarırken ki uygulama ve emirlerini (sünnet) hafife alan kişilerin itikâdi bir sapkınlık içerisinde olduklarını düşünen bir kimseyim. Ancak müfterilerin ve onların haberine tahkiksiz olarak inanan sizlerin amacı “üzüm yemek değil de bağcı dövmek” gibi bir eğilim... Yine muhtemel ki bana olan öfke ve buğzunuz da dînî ve siyâsi kanaatlerimden daha ziyade, gurubunuzun mensuplarından olmamam, gurubunuzun öncü insanları olduğunu sandığınız kimi karanlık simaları eleştirmem ve onları kendime önder edinmemiş olmamdan kaynaklanmaktadır. Ancak bu konuda Allah’ın şu azim emri ile karşı karşıya olduğunuzu unutmamanız gerekmektedir:

“Ya eyyuhellezine amenuu! Kuunuu qavvamine lillahi şuhedaae bi’l qist, vela yecrimen-nekum şeneanu qavmin ala en la ta’diluu, İ’diluuu! Huve eqrabu li’t-taqva; ve’t-tequl-lah! İnnalahhe habirun bima ta’meluun.

"Ey iman edenler! Allah için şahitliği gereği gibi ikame edin. Bir kavme (veya kişiye olan) olan buğzunuz sizi adeletsizliğe götürmesin. Adil olun! (Çünkü) bu davranış takva için en uygun olandır. Allah’tan korkun, kuşkusuz O yaptıklarınızdan bilgi sahibidir” (5/

Böyle olmasaydı, en azından hakkımda olumlu ya da olumsuz bir haber işittiğinizde bunu ta-harri etmeniz gerektiğine inanacak ve Allah’ın Kitabı’ndaki:

“Ya eyyuhellezine amenuu! İn caekum fasiqun binebe’in fetebeyyenu (ve fi qiraatin ahar: “fetesebbetu”) en tusibuu qavmen bicehaletin fetusbihuu ala ma fealtum nadimin.

Ey iman edenler! Size bir fasık haber getirdiği zaman onu iyice araştırın, açığa çıkarın. (Böyle yapmazsanız) bilmeden bir kavme (veya kişiye) sataşırsınız da sonra yaptığınıza pişman olursunuz” (49/6) emrine uyarak, haksız yere bir kişiye sataşmış olmamak için size gelen fasık haberleri araştıracaktınız. Buna ihtiyaç hissetmediğiniz ve bu ilahi emri uygulamadığınız için sorumlu olduğunuzu da hatırlatmak isterim.

Bununla birlikte ayrıca iftira günahı yüklendiğinizi, iftira günahı yüklenenlerle ilgili olarak da Allah’ın yaptığı kınama ve tehditleri sıralamayı gereksiz görüyorum.

Ancak siz sevgili (!) Ehl-i Sünnet (!) ve Ehl-i Hadis (!) dostlarımıza (!) Rasulullah (s)’ın: “Kefa bi’l-mer’i ismen en yuhaddise kullu ma semiah: Kişiye günah olarak her işittiğini konuşması yeter (de artar bile...)” (Müslim, Muqaddime, Bölüm 3) hadisini hatırlatmadan da geçeme-yeceğim. “Men yadmenu li beyne lihyeyhi ve ma beyne ricleyhi edmenu lehu’l-cenne: İki dudağının arasındaki ile iki bacağının arasındakini garanti edebilen kişiye ben de cenneti garanti ediyorum” (Buhari, Kitabu’r-Raqaiq, Bölüm: 23) şeklindeki hadisini ise eminim ki zaten sizler biliyorsunuzdur.

Bu ilâhî ve nebevî ikazları hatırlattıktan sonra ise kendi ikaz ve ihtarlarıma geçmek isterim:

Yukarıdaki açıklamalarım sonrasında hakkımda ve gıyabımda uluorta suçlamalarda bulunur, gıybet eder, iftira eder ve asılsız haberleri çevrenizde yayarak fesat çıkarmaya ve benimle ilgili bir konudan da samimiyetine ve salahına inandığım temiz şahsiyetleri ilzâm etmeye devam ederseniz hem Allah’ı razı edemez, O’nun öfkesini ve azabını üzerinize çekersiniz hem de şahsıma haksızlık ettiğiniz için beni de kızdırmış olursunuz ki böyle bir suçu asla mazur görmem ve sizden önce bana haksızlık edenlerin başına gelenler sizin başınıza da gelir, sonuna kadar meşru kabul ettiğim her yolla mücadele ederim. Bu konudaki tavrımı kendileriyle mücadele ettikten sonra âkıbeti hiç te hayırlı olmayan kişilerden sorup öğrene-bilirsiniz.

Benim hakkımda aslı olmayan o haberleri getirenler ve araştırma yapmadan, gıyabımda böy-lesi haberleri yayan kişiler olarak sizler benden özür dileyip, helâllık istemeli ve Allahu Teala’ya da tevbe etmelisiniz. Bunu yapmadığınız sürece fâsık habere itibar, haksız suçlama (itham) ve iftirâ günahı boynunuzda asılı duracak, kıyamet gününde de hüsranınıza vesile olacaktır. Bizler de Allah’ın Kitabındaki emrine uyarak, şahitliklerinizi kesinlikle ve hiç bir zaman kabul etmeyeceğiz (24/4). Eğer haksızlığınızı anlar, nefsinizin hevâsına uymadan helâllık ister ve samimi bir şekilde Allah’a tevbe ederseniz, futuvvet ahlakına riâyet etme adına şahsıma karşı işlemiş olduğunuz bu cürümden dolayı tahakkuk eden hakkımı helâl eder ve sizi bağışlarım. Allahu Teala ise zaten “Gafur” ve “Rahim”dir, ancak O’nunla aranız-daki ilişki ihlâs ve sadakatinize (kalbinizde taşıdıklarınıza) bağlıdır. Bu erdemli tavrı göster(e)-mezseniz hakkımı helâl etmiyor ve sizi Allah’a havale ediyorum, bu durumda O’nun azabının size isabet edeceği günü gözleyebilirsiniz.

Bu metni, benim hakkımda yaydığınız asılsız haberlerin ulaştığını sandığım kişilerle, oku-malarının faydalı olacağını düşündüğüm herkese Internet, posta, fax ve fotokopi yoluyla gönderiyorum.

Cevap ve özür hakkınız ise mahfuzdur, ölmeden evvel bunu başarabilirsiniz.

Günahlarımızdan dolayı Allah'tan bağışlanma talep ederken, sizler için de basiret, insaf, adalet diliyor, arzulanan ahlâk düzeyine ulaşabilmenizi temenni ediyorum.

Siz buna talip olursanız Allah’ın da bu hasletleri esirgemeden sizlere verecek olduğuna dair inancım tamdır.

Selam ve dualarımla...
_________________
Muhammed Fatih Ergün
www.mfe.name
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
www.turkiyespot.com ucuz hosting
www.turkiyespot.com ucuz hosting





MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:00 pm    Mesaj konusu: Advertisement Links

www.turkiyespot.com iyi Hosting vps vds radyo iyi reseller, kaliteli hosting, kaliteli host, kaliteli vps, iyi vps

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Turkey & Erdem Çorapçıoğlu