www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları
ucuz hosting domain kontrol panelleri yardımlaşma forumları
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Memleket Gazetesi, Tekzip Talebi-İhtarname (1) l M.F.E.

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
M.F.E.



Kayıt: 25 Hzr 2008
Mesajlar: 80
Konum: Administrator

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:43 pm    Mesaj konusu: Memleket Gazetesi, Tekzip Talebi-İhtarname (1) l M.F.E. Alıntıyla Cevap Gönder

İHTARNÂME

İHTAR EDEN: Rabve Bilgisayar, Internet, İletişim, Rehber, Elektronik Çeviri ve Dijital Kütüphane Hiz. adına. Muhammed Fatih Ergün.

MUHATAP(LAR):

Memleket İletişim A.Ş. adına Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Akgül, Genel Müdür: Ha-san Alemdar, Genel Yayın Yönetmeni: Adem Alemdar, Genel Yayın Koordinatörü: İbrahim Hakkı Biçer, Yazı İşleri Müdürü: Ahmet Aka. Yayın Danışmanları: Doğan Hisar, Hakan Albayrak, Nu-rettin Özel, Mustafa Güçlü. Medrese Mah. Parsana Cad. 10/2, Selçuklu, Konya.

Web: www.memleket.com.tr (Aktif değildir, ama bir site “varmış gibi” gözükmektedir)

KONU: (Gazetecilik ve haber ahlâkına riâyet etmeden, kişisel kaprislerle ve henüz 90. sayısını yayın-layan yeni çıkmış bir gazeteye “malzeme arayışı” nitelikli bir gayretin sonucu olarak yayınlandığına inandığım hakkımdaki asparagas bir haber için) “Tekzip talebi”mdir.

Gazetenizin 28 Aralık 2004 tarihli, 90. sayısında şahsım ve firmam hakkında “Internetten Alış Ve-rişe Dikkat” başlığı altında bir haber yayınlanmıştır. Haberin içeriğine konu olan hususlarda ne müş-teki (olduğu iddia edilen) kişinin (Cengiz Arslan) , ne de bu ihtara muhatap olarak yukarıda isimlerini zikrettiğim siz muhatapların (bazılarınızın isimleri müsteâr olabilir) teknik bilgisi, konuyla ilgili biriki-mi ve elektronik kapasitesi kesinlikle yoktur . Ayrıca mezkur haber, şahsıma yönelik haksız kaprisleri sebebiyle “öfkeli kadro”nuzun özen gösterilmeden hazırlanmış iftirâlarıyla doludur.

Herhangi bir tüketici, bizden yaptığı bir alış veriş sebebiyle mağdur olmuşsa -ki, ben böyle olduğuna da inanmıyorum-, konuyu Özel Hukuk sınırları çerçevesinde Tüketici Mahkemerine götürebilir, Tüke-tici Hakları’ndan yararlanarak yitik (olduğuna inandığı) haklarını arayabilir, mağduriyetinin izâlesini talep edebilir. Yargı öncesi konuyu (trajı çok düşük, az okunan ve yerel statüde de olsa) bir gazete haberine konu etmek, insanların kişisel ve ticârî statülerine (buna muvaffak olmaya yetecek gücünüz olmasa bile) özellikle gölge düşürmeye çalışmak, hele hele bunu kişisel kaprislerin tezâhürü olduğu açıkça bilinen (ve gözlenen) bir düzlemde istismar etmek istemek, yapılan habere inandırıcılık özelliği kazandırabilmek gayretiyle, argümanları karşıt çizgideki bir gazetenin 1 yıl önceki asılsız beyânların-dan edinmek, ne Basın Ahlakı ne de İnsan Hakları ile kesinlikle bağdaşmamaktadır.

Mezkur haber metninin son paragraflarında şahsımla ilgili bir bilgi olduğu zannedilerek ve “biraz daha araştırıldığı” söylenerek yazılan “ihtiyaçtan tedarik” nitelikli yazıların tümü geçen yıl 01.01.2004 tarihli Akşam Gazetesi’nin ve ondan alıntılayarak yayın yapan bazı Internet sitelerinin hakkımdaki (çoğu) asılsız haberleridir. Bu haberlerin içeriğine konu olan hususlarda T.C. mahkemelerinde yargı-landım. Hakkımda açılan mahkemelerin çoğundan beraat ettim . Bazılarının mahkemeleri ise hâlen devam etmektedir. Beraat ettiğim içeriklere ait hususlarda “suçlu” gibi ilân edilmem, hâlihazırda mah-kemeleri devam eden içeriklere ilişkin hususlarda da yargı öncesi keyfî infazlarla “suçlu” gibi kamu-oyuna teşhir ve lânse edilmem çirkindir ve suçtur. Buna hiç bir hukuk sistemi cevâz vermez. Kaldı ki, işi magazinleştirerek haber yapan Akşam Gazetesi ve bu gazetenin haberini kopyalayarak hakkımda aleyhte yazılar yayınlayan, fasit bilgileri çoğaltan birkaç Internet sitesinin resmi sahipleri hakkında tecziye ve tazminat taleplerimi içeren başvurularımı resmi makamlara ilettim. Aynı taleplerim (ve diğer yaptırımlarım), aşağıda belirteceğim kıstaslara riâyet ederek, yazdığınız haberi tekzip etmezseniz sizin hakkınızda da ayniyle vâki olacaktır. Zirâ hiç kimsenin (haksız yere) yaptığını yanına bırakmak, asılsız suçlamaların altında ezilmek gibi bir zaafiyetle ma’lül bir insan değilim.

Projemiz dünya çapında bir ilke imza attığımız, korsan satışlardan endişe ettiğimiz için de patent ve tescil başvurusunda bulunduğumuz nitelikli bir elektronik çalışmadır. Sözkonusu asparagas haberde de bizim tanıtım metnimizden kopyalanarak alıntılandığı gibi, “Tek telefon üzerinde aynı anda birden fazla hat aktif” olarak kullanıma sunulmuş halihazırda faal bir çalışmadır, yüzlerce kullanıcısı bulun-maktadır. Proje muhalifleri, ticâri rakiplerin propaganda savaşı yoluyla elde etmeyi hayâl ettiği zafer beklentileri ve kullanıcı hatalarından kaynaklanan “ürünü kullanamama” gibi zaaflar, projemize ve ürünlerimize gölge düşüremese bile, yeni çıkan gazetelerine haber arayışında olan, bu arayışları esna-sında da hiçbir ahlâki kaygı taşımadan esip-gürleyen “aceleci” ve “kaprisli” gazetecilerin yaptığı vasıfsız haberlerin şahsımıza ve projemize yönelik aleyhteki propagandalarını etik ve yasal olarak ken-dilerinin tekzip etmeleri gerekmektedir.

SONUÇ:

Yasal süresi içinde, gazetenizin aynı sayfa, sütün ve satırlarından, daha önce haber yaptığınız boyutları koruyarak, tekzip başlığınızı haber yaparken attığınız font ve puntoların aynısıyla ata-rak, kişisel kaprisleriniz sebepli olarak yayın yaptığınızı belirterek, haber metnindeki “aldat-ma”, “kandırma” ve “dolandırıcılık” şeklindeki insanlığını yitirmemiş herkes gibi benim de dü-şük bulduğum, ait olduğum kültürel değerlere de aykırı tüm iftirâlarınızdan rucû ile teberrî ederek, özür dileyerek, bana (ve bundan sonra bir başkasına da) zaafiyetleriniz sebebiyle haksız-lık etmeyeceğinizi vaad ederek, bu vaadinize riâyet edeceğinizi de ikinci bir vaadle te’yid ederek 28.12.2004 tarihli hakkımdaki haberi tekzip etmenizi istiyorum. Bu bir ihtardır, riayet etmeniz gerekmektedir. Bu anlamdaki bir sorumluluğunuzu yerine getirmek sizi düşürmez, yüceltir. Aksi ise maddi, mânevî sizi zararlı kılacaktır. Zaman bunu gösterecektir.

Bunu yapmadığınız taktirde,

1. Bundan sonrası için tüm yasal başvuru ve dava haklarım mahfuzdur.

2. Kişisel tazminât ve uğrayabileceğim ticârî zararların telâfisini talep haklarım da mahfuzdur.

3. Yerel bir gazete olmanız hasebiyle, yayın yaptığınız bölge dahilinde, haberinizin asılsız, kad-ronuzun zaaflarla dolu olduğunu beyân ve kamuoyunu aydınlatma sadedinde bireysel, kurum-sal, resmî ve tüm medya mensuplarının elektronik posta adreslerine yaptığınız haksızlığı, aslı olmayan haberi ve eğilimlerinizdeki zaafları deşifre edeceğim. Kuşkusuz sanal ortamın gücü, trajı düşük, yeni çıkmış yerel bir gazetenin gücünden çok daha fazladır. İşi bilenler bunu bilir.

4. Gazete temsilciliklerinizi (ve onların çevresindekileri) yaptığınız haksızlıktan bilgilendirece-ğim. Ki, haksızlığın kollektifleşmesine aracı olarak ayrı bir haksızlık işlemiş olmasınlar.

5. Konya’da ikamet eden bir insanım. Merkeze ve yayın yaptığınız yakın çevreye en az sizin kadar ben de vakıf ve hakimim. Karşılaştığım ve bu amaçla özel ulaştığım herkese konunun arka planını (bunu haberde gizlemişsiniz), haberdeki zaafları, yapılan haksızlığı anlatacağım.

6. Şu an aklıma gelmeyen, ama düşündükçe geliştireceğime inandığım ve meşru bulduğum tüm yöntemlerle bu haksızlığınıza karşı mücadele vereceğim.

Gereğinin yerine getirilmesini,

Muhammed Fatih Ergün
_________________
Muhammed Fatih Ergün
www.mfe.name
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
www.turkiyespot.com ucuz hosting
www.turkiyespot.com ucuz hosting





MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:43 pm    Mesaj konusu: Advertisement Links

www.turkiyespot.com iyi Hosting vps vds radyo iyi reseller, kaliteli hosting, kaliteli host, kaliteli vps, iyi vps

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Turkey & Erdem Çorapçıoğlu