www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları
ucuz hosting domain kontrol panelleri yardımlaşma forumları
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Memleket Gazetesi, Tekzip Talebi-İhtarname (2) l M.F.E.

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
M.F.E.



Kayıt: 25 Hzr 2008
Mesajlar: 80
Konum: Administrator

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:44 pm    Mesaj konusu: Memleket Gazetesi, Tekzip Talebi-İhtarname (2) l M.F.E. Alıntıyla Cevap Gönder

İHTARNÂME

İHTAR EDEN: Rabve Bilgisayar, Internet, İletişim, Rehber, Elektronik Çeviri ve Dijital Kütüphane Hiz. adına. Muhammed Fatih Ergün.

MUHATAP: Memleket Gazetesi (Memleket İletişim A.Ş. adına)
Medrese Mah. Parsana Cad. 10/2, Selçuklu, Konya

Sanal İletişim Referansı (Web): www.memleket.com.tr (İlk ihtarımızda “Aktif değildir, ama bir site “varmış gibi” gözükmektedir” şeklindeki bildirimimiz sonrasında sanırım ki “bir görüntü olsun” diye bu adreste güncel olmayan bir kaç sayının “mecbûren” yayınlandığı tarafımızdan gözlemlenmiştir).

GENEL MUHATAPLAR: İmtiyaz Sahibi Harun Akgül, Genel Müdür: Hasan Alemdar, Genel Ya-yın Yönetmeni: Adem Alemdar, Genel Yayın Koordinatörü: İbrahim Hakkı Biçer, Yazı İşleri Müdürü: Ahmet Aka. Yayın Danışmanları: Hakan Albayrak, Nurettin Özel, Mustafa Güçlü.

ÖZEL MUHATAPLAR: “Doğan Hisar” kod adını kullanarak yazan Ahmet Şükrü Kılıç ve (aynı asparagas haber furyasına güya felsefik makalesi ile katkıda bulunarak yalan haberleri çoğaltmada rolü ve dahli olan) Murat Güzel.

KONU: (Kişisel kaprislerle ve atıldığı yayın hayatında henüz daha 3. ayını ikmâl edebilmiş bir gazete-ye “malzeme arayışı” nitelikli acemi bir gayretin sonucu olarak yayınlandığına inandığım, hakkımdaki mükerrer asparagas iki ayrı makale ve bir de “imâlı gönderme” nitelikli yazılar için ayrı ayrı) “Tekzip Talebi”mdir.

OLAY:

Gazetenizin 28 Aralık 2004 tarihli, 90. sayısında şahsım ve firmam hakkında “Internetten Alış Ve-rişe Dikkat” başlığı altında bir haber (!) yayınlanmıştır. Bu haber, şahsıma ve ticârî kimliğime yönelik yalan, iftirâ ve karalama kampanyaları ile doluydu. Mezkur haberin ardından Noter aracılığı ile “tekzip talebimi” içeren bir ihtarnâmeyi gazetenizin adresinize gönderdim. Dikkate alınmadı.

Bu haksız yayını müteakip, yine hiçbir ahlâki endişe taşınmadan gazetenizin 29 Aralık 2004 tarihli 91. sayısında “Doğan Hisar” kod adlı Ahmet Şükrü Kılıç tarafından “Şeriatçı Dolandırıcı” başlıklı hezeyânlarla ve kendi içinde de çelişkilerle dolu olduğu kanıtlanabilir ölçüsüz bir makale hızla yayın-lanmış, 31 Aralık 2004 tarihli 93. sayınızda da “Haber” logosu altında Murat Güzel’in “kendisince felsefik bir yazı olduğunu sanarak” kaleme aldığı “Son Gülen İyi Güler” başlıklı bir yazı ile hakkım-daki ilk iki hezeyân te’yid edilmek istenmiştir.

Ölçüsüz ve kışkırtıcı nitelikteki başlıklara rağmen, asparagas haber başlık ve içerikleri ile okurların ilgilenmediği görülmüş, yetkili makamların da takibat ve soruşturmaya mahal bir durum olmadığı için değerlendirmeye bile almamalarından rahatsız olunmuş olsa gerek ki, yalan haberleri ile (baştan he-sap yaptığı şekilde) kamuoyunda ma’kes bul(a)madığını gören, yukarıda kod adını ve gerçek kimliğini (bildiğim için) deşifre ettiğim yazar (!) aynı gazetenin 5 Ocak 2005 tarihli 97. sayısında kendisine ait özel köşesinde “Emniyetten Adresimi Sormuşlar” başlığı altında “bir bahane ile” daha önce yazdığı yazılara ve hakkımdaki iftiralarına mükerrer göndermeler yapmış, yetkili makamları nâ-hak yere aleyhime (tekrar) kışkırtma çabası içinde olmuş, ilgili birimleri de (kendince) göreve dâvet etmiş, kusu-runu örtme ve muhtemelen gerçek kimliğini gizleyerek yayın yaptığı için Emniyet’in kendisini ara-ması sonrasında dikkatleri “kendi üstünden kaçırarak bana çevirmek” gibi bir muhtevâ ile “üzerimden atlayarak” menziline ulaşmak ve sırtımdan geçinmek istemiş, böylece kendisini kamuflaj çabalarını sürdürmüştür.
Gerçekten, “özellikle rahatsız ve rencide edebilme” eğilimli, gayr-i ahlâkî çabaların tezahürü olduğun-dan artık hiçbir kuşku duymadığım bu metinlere konu olan içeriklerin hemen hemen her bir ifadesi insan hakları bazında ve mer’i hukukta “delil sayılabilir” nitelikteki karinelerle kanıta muhtaçtır. Aksi taktirde failler selim akıl/kalp sahibi her bir insan nezdinde ve hukuk önünde müfterî hükmünde ola-caklardır. Bu eylemlerin suç olduğu açıktır. Değilse herkes hoşlanmadığı, tipini beğenmediği, varlığın-dan rahatsızlık duyduğu, başarılarına karşı kıskanç tavırlar takındığı ve kapris yaptığı herkes için iftira edebilir, öyle ya da böyle bir yayın organı edinip (veya kiralayıp ya da satın alıp) kafasına taktığı kişi-leri (güya kendince) harcama çabası içerisine girebilir. Bu kanıtlama yapılmadığı veya kanıt adına yalanlar ve iftiralar çoğlatılarak çeşitlendirildiği taktirde failler bunun hesabını vermek, bedelini ödemek ve ma’şerî vicdanda mahkum edilmekle muhatap olurlar. Bu kaçınılmazdır.

SONUÇ:

1. Gazetenizde hakkımda yalan ve iftiralarla dolu yazılar yazma cesâretini gösteren ve iftirâ ettiği içeriklerde –yalan da olsa- hayli iddialı görünen yazarların gerçek kimliklerini belirtme-leri ve yazdıklarının arkasında “kendi kimlikleriyle” durmaları zorunludur. Değilse, benim nezdimde zaten adalet ve şahitlik haklarını yitirmiş olmalarıyla birlikte, kamuoyu vicdânında da inandırıcılıklarını yitirmiş olacaklar, bu durum her zaman için kendilerinin aleyhine kulla-nılacaktır. Dahası yazılarında bu denli iddialı olabilen insanların, gerçek kimliklerini beyân konusunda da en az bu kadar cesur ve şecaat sahibi olmaları gereklidir.

2. Hakkımdaki ilk asparagas yayından bu yana bizzat, imâ yolu ile ya da kaprisleri tatmin olma-yan doyumsuz yazarların, yazacak bir şey bulamadıklarında eski yazılarına yaptıkları müker-rer gönderme ve atıflar yoluyla yayınlanan tüm başlık, haber ve makalelerin tekzibi zorunlu-dur. Noter aracılığı ile çektiğim ilk ihtarıma konu olan ilk haberiniz ve müteakip tüm haber, başlık ve yazılarınızı alenen ve hiçbir komplekse kapılmadan tekzip etmeniz gerekmektedir.

3. İhtarlarıma riâyet edilmediği ve öğütlerime kulak verilmediği taktirde diğer yaptırımlarımı(n hepsini) “sedd-i zerâî” bağlamında uygulamayı gündeme alacağım. Kuşkusuz bundan zararlı çıkanlar, gazete yetkilileri, ölçüsüz yazarlar ve müstear isimlerin gölgesine sığınarak insanlara iftira ve hakaret etme zaafını kendileri için ahlâk haline getiren magazin habercileri olacaktır.

4. İhtar ettiğim bu tekzipleri yapmadığınız ve yayınlamadığınız taktirde kendimi tezkiye, hakla-rımı savunma, üzerime atmak istediğiniz kirli çamurlardan kendimi, ticâri hüviyetimi ve faali-yet alanlarımı dezenfekte etme adına hakkınızda yapacağım tüm resmî ve özel deşifrelerim sonrasında herhangi bir mes’uliyetimin olmayacağını, bunun ardından atağa geçerek ve hızını-zı alamayarak tekrar edeceğinizden emin olduğum muhtemel müstakbel hezeyânlarınız için hiç bir sorumluluk kabul etmediğimi, yapacaklarımın yaptıklarınızdan kendimi teberrî etme vasfında bir anlam taşıyacağını, halihazırda doğan, (ileride de bu nedenle) doğabilecek olan maddî ve manevî zararlarımın tazmini, bu yoldaki tüm mahkeme masrafları ve diğer giderlerin üzerinize tahmili sonrasında ödemesi ile mükellef olduğunuzu da tekraren hatırlatırım.

Gereğinin yerine getirilmesini,

Muhammed Fatih Ergün
_________________
Muhammed Fatih Ergün
www.mfe.name
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
www.turkiyespot.com ucuz hosting
www.turkiyespot.com ucuz hosting





MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:44 pm    Mesaj konusu: Advertisement Links

www.turkiyespot.com iyi Hosting vps vds radyo iyi reseller, kaliteli hosting, kaliteli host, kaliteli vps, iyi vps

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Turkey & Erdem Çorapçıoğlu