www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları
ucuz hosting domain kontrol panelleri yardımlaşma forumları
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Milli Gazete, H. Goncagül, Tekzip Talebi-İhtarname l M.F.E.

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
M.F.E.



Kayıt: 25 Hzr 2008
Mesajlar: 80
Konum: Administrator

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:54 pm    Mesaj konusu: Milli Gazete, H. Goncagül, Tekzip Talebi-İhtarname l M.F.E. Alıntıyla Cevap Gönder

İHTARNÂME

İHTAR EDEN: Rabve Bilgisayar, Internet, İletişim, Rehber, Elektronik Çeviri ve Dijital Kütüphane Hiz. adına. Muhammed Fatih Ergün.

MUHATAP: Milli Gazete Cemal Ulusoy Cd. No: 38/A Bahçelievler, İstanbul Tel: 0212-697 10 00 (Pbx) Fax: 0212-693 18 01 Web: www.milligazete.com.tr

GENEL MUHATAPLAR: Genel Müdür: Hazım Oktay Başer, Genel Müd. Muavini: Ömer Yüksel Özek, Yazı İşleri Müd: Ekrem Kızıltaş Yayın Danışmanları: Abdulkadir Türker, Necdet Kutsal. Sorumlu Yazı İşleri Müd: Selami Çalışkan. Haber Müd: Abdullah Özkan

ÖZEL MUHATAP: (Makale sahibi) Hüseyin Goncagül

KONU: (Gazetecilik ve haber ahlâkına riâyet etmeden, kişisel kaprisler ve mezkur yazarın makalesine “malzeme arayışı” niteliğinde bir gayretin sonucu olarak yayınlandığına inandığım hakkımdaki aspa-ragas bir makale için) “Tekzip Talebi”mdir.

OLAY:

Gazetenizin 11 Aralık 2004 ve 18 Aralık 2004 tarihli nüshalarında şahsım ve firmam hakkında yaza-rınız Hüseyin Goncagül tarafından kaleme alınan iki ayrı makale yayınlanmıştır. Makalenin içeriğine konu olan hususlarda ne makale sahibi yazarın (Hüseyin Goncagül) , ne de bu ihtara muhatap olarak yukarıda isimlerini zikrettiğim siz genel muhatapların -ki sizler ve herbirinizin mesleği hakkında ye-terli bilgim vardır- teknik bilgisi, konuyla ilgili birikimi ve elektronik kapasitesi kesinlikle yoktur . Ayrıca mezkur her iki makale, şahsıma yönelik haksız kaprisleri sebebiyle, yazarınız Hüseyin Gonca-gül’ün özen göstermeden hazırladığı iftirâlarıyla doludur. Bu da yetmezmiş gibi, zaten işi başından aşmış güvenlik güçleri, haddizâtında görevi olmayan bir konuda (Özel Hukuk ve ticârî mâhiyetteki bir ihtilaf alanında) yazarınız tarafından işgüzârlık edilerek ve (görünürde) “göreve dâvet ediliyormuş” gibi yapılarak) tahrik edilmiş, Emniyet birimleri aleyhime kışkırtılmak istenmiştir.

Herhangi bir tüketici, bizden yaptığı bir alış veriş sebebiyle mağdur olmuşsa -ki, ben böyle olduğuna da inanmıyorum-, konuyu Özel Hukuk sınırları çerçevesinde Tüketici Mahkemerine götürebilir, Tüke-tici Hakları’ndan yararlanarak yitik (olduğuna inandığı) haklarını arayabilir, mağduriyetinin izâlesini talep edebilir. Yargı öncesi (hatta yargıya bile gerek kalmadan halledilebilir nitelikte) bir konuyu ulu-sal bazda yayın yapan bir gazete makalesine uluorta içerik yapmak, insanların kişisel ve ticârî statüle-rine (buna muvaffak olmaya yetecek gücünüz olmasa bile) “özellikle” gölge düşürmeye çalışmak, hele hele bunu kişisel kaprislerin tezâhürü olduğu açıkça bilinen (ve gözlenen) bir düzlemde istismar etmek istemek, yazılan makaleye inandırıcılık özelliği kazandırabilmek gayretiyle masaüstü olaylar üretmek, ne Basın Ahlâkı ne de İnsan Hakları ile kesinlikle bağdaşmamaktadır.

Bundan önce, hakkımda aleyhte yayın yapan basın-yayın organları ve bazı Internet sitelerinin resmî sahipleri hakkındaki tecziye ve tazminat taleplerimi içeren başvurularımı resmî makamlara ilettim. Aynı taleplerim (ve diğer yaptırımlarım), aşağıda belirteceğim kıstaslara riâyet ederek, yayınladığınız makaleyi tekzip etmezseniz sizin hakkınızda da vâki olacaktır. Zirâ hiç kimsenin (haksız yere) yaptığını yanına bırakmak, asılsız suçlamaların altında ezilmek gibi bir zaafiyetle ma’lül bir insan değilim.

Projemiz dünya çapında bir ilke imza attığımız, korsan satışlardan endişe ettiğimiz için de patent ve tescil başvurusunda bulunduğumuz nitelikli bir elektronik çalışmadır. Söz konusu asparagas bilgiler içeren makalede de bizim tanıtım metnimizden kopyalanarak alıntılandığı gibi, “Tek telefon üzerinde aynı anda birden fazla hat aktif” olarak kullanıma sunulmuş hâlihazırda faal bir çalışmadır, yüzlerce kullanıcısı bulunmaktadır. Proje muhalifleri, ticâri rakiplerin propaganda savaşı yoluyla elde etmeyi hayâl ettiği zafer beklentileri ve kullanıcı hatalarından kaynaklanan “ürünü kullanamama” gibi zaaflar, projemize ve ürünlerimize gölge düşüremese bile, yazı yazdığı gazetesine makale içeriği arayışında olan, bu arayışları esnasında da hiçbir ahlâki kaygı taşımadan esip-gürleyen “aceleci” ve “kaprisli” gazetecilerin yazdığı vasıfsız makaleleri, haberleri, şahsımıza ve projemize yönelik aleyhteki haksız propagandalarını kendilerinin tekzip etmeleri gerekmektedir. Ahlâk anlayışı ve mer’i yasalar bunu ge-rekli kılar.

1980’li öğrencilik yıllarımız ve müteakip dönemlerde, uzun yıllar boyunca Millî Gazete, dava aşkı, hizmet, katkı vs. gibi kavramların hissiyâtımızda bıraktığı tesirle desteklediğimiz, aldığımız-okuduğu-muz, tavsiye ettiğimiz-okuttuğumuz, ücretle alıp ücretsiz dağıttığımız, sahip çıkılması adına ciddi uğraşlar verdiğimiz bir yayın organı olmuştur. Çünkü gazeteye, içeriksizliğinin farkına vardığımız dönemlerde bile “bizim” gözüyle bakmışızdır. Şimdilerde ise aynı gazeteyi “acıkınca yavrusunu ye-mekte bir beis görmeyen kedi” misâlinde olduğu gibi düşünmek istemiyoruz.
Hüseyin Goncagül ile aramızdaki ihtilafta tarafeyn eşit şartlarda dinlenerek mi mezkur yazının yayı-nına karar verilmiştir? Yoksa tarafeynden biri gazetenin yazarı olunca diğer tarafı dinlemeye artık ge-rek kalmamakta mıdır? (Oysa buna hiçbir hukuk sistemi cevaz vermez). Yahut Millî Gazete yazar-larından (veya başkalarından) gelen herhangi bir yazıyı gereği gibi tahkik etmeden yayınlamakta bir muhzur görmemekte midir? Bir başka deyişle insiyatif, eline kalemi (veya önüne klavyeyi) alan her-kese mi bırakılmış durumdadır? Millî Gazete yetkilileri bu soruları da makul bir şekilde yanıtlamalıdırlar.

SONUÇ:

Yasal süresi içinde, gazetenizin aynı sayfa, sütün ve satırlarından, daha önceki makale-lerle aynı boyutları koruyarak, tekzip başlığınızı ilgili makaleyi yayınlarken kullandığınız font ve puntoların aynısını kullanarak, kişisel kaprisleriniz sebepli olarak yayın yaptığınızı belirte-rek, haber metnindeki “aldatma”, “kandırma” ve “dolandırıcılık” şeklindeki insanlığını yitirme-miş herkes gibi benim de düşük bulduğum, ait olduğum kültürel değerlere de tümüyle aykırı tüm iftirâlarınızdan rucû ile teberrî ederek, özür dileyerek, bana (ve bundan sonra bir başkasına da) zaafiyetleriniz sebebiyle haksızlık etmeyeceğinizi vaad ederek, bu vaadinize riâyet edeceğini-zi de ikinci bir vaadle te’yid ederek 11.12.2004 ve 18.11.2004 tarihli hakkımda yayınladığınız her iki makaleyi, iki ayrı seferde, yazar Hüseyin Goncagül’ün tekzip etmesini (kendisine tekzip ettiril-mesini) istiyorum.

Bu bir ihtardır, riayet etmeniz gerekmektedir. Bu anlamdaki bir sorumluluğunuzu yerine getirmek sizi düşürmez, yüceltir. Aksi ise maddi, mânevî sizi zararlı kılacaktır. Zaman bunu gösterecektir.

Bunu yapmadığınız taktirde,

1. Bundan sonrası için tüm yasal başvuru ve dava haklarım mahfuzdur.

2. Kişisel tazminât ve yayınınız sebebiyle uğradığım/uğrayabileceğim maddî, manevî ve ticârî zararların telâfisini talep haklarım da mahfuzdur.

3. Ulusal bir gazete olmanız hasebiyle, Türkiye genelinde, haberinizin asılsız, yazarınızın ve ma-kalelerinin zaaflarla dolu olduğunu beyân ve kamuoyunu aydınlatma sadedinde bireysel, ku-rumsal, resmî ve tüm medya mensuplarının elektronik posta adreslerine yaptığınız haksızlığı, aslı olmayan haberi ve eğilimlerinizdeki zaafları otomatik iletiler yoluyla deşifre edeceğim. Kuşkusuz sanal ortamın gücü, tirajı düşük bir günlük gazetenin gücünden çok daha fazladır. İşi bilenler bunu bilir.

4. Tüm gazete temsilciliklerinizi (ve onların çevresindekileri) yaptığınız haksızlıktan bilgilendireceğim. Ki, haksızlığın kollektifleşmesine aracı olarak ayrı bir haksızlık işlemiş olmasınlar.

5. Karşılaştığım ve bu amaçla özel ulaştığım istisnasız herkese konunun arka planını (bu makalede “özellikle” gizlenmiştir), makale ve yazarının üzerindeki zaafları, Millî Gazete kullanılarak yapılan haksızlığı anlatacak, deşifre edeceğim.

6. Şu an aklıma gelmeyen, ama düşündükçe geliştireceğime inandığım ve meşru bulduğum tüm yöntemlerle bu haksızlığınıza karşı mücadele vereceğim.

Gereğinin yerine getirilmesini,

Muhammed Fatih Ergün
_________________
Muhammed Fatih Ergün
www.mfe.name
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
www.turkiyespot.com ucuz hosting
www.turkiyespot.com ucuz hosting





MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:54 pm    Mesaj konusu: Advertisement Links

www.turkiyespot.com iyi Hosting vps vds radyo iyi reseller, kaliteli hosting, kaliteli host, kaliteli vps, iyi vps

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.turkiyespot.com web sayfası kontrol panelleleri yardımlaşma forumları Forum Ana Sayfa -> ONUR SAVAŞI Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Turkey & Erdem Çorapçıoğlu